dilluns, 30 d’abril del 2018

Constància

Dilluns.

Visualitzar el següent vídeo de youtube de la pel•lícula “Spirit”

Youtube: Spirit- no me rendiré (completo)  3:35




Dimarts.

Explicar a la classe la faula d’Isop “La llebre i la tortuga”.

“Un dia una llebre es burlava de la lentitud al caminar d'una tortuga.
 La tortuga, rient-se'n, li va replicar
- Pot ser que siguis més ràpida, però jo et guanyaria en una competició.
I la llebre, totalment convençuda de que allò era impossible, va acceptar el repte, i van proposar a la guineu que proposés el camí i la meta.
A l'arribar el dia de la cursa, van començar les dues alhora. La tortuga no va deixar mai de caminar a pas lent però constant, avançava tranquil•la cap a la meta.
En canvi, la llebre, que va sortir molt ràpida, al veure com n'era d'enrere la tortuga, va aturar-se a descansar pel camí,i es va quedar adormida.
Quan va despertar, no va saber veure on era la tortuga per darrera seu i, espantada, va veure com la tortuga estava apunt d'arribar a la meta. Va córrer i córrer tant com va poder, però no va poder fer res per avançar la tortuga, i així fou com la tortuga es proclamà vencedora.”

Dimecres.


Comentar amb els nens el que els suggereix la imatge de la constància.

Resultat d'imatges de valor de la  costancia


Dijous.


Intentar aprendre els següents embarbussament relacionats amb la lletra C.

“La Cati canta quan omple el càntir”.
“En cap cap cap el que cap en aquest cap.”
“Posa el colomí al colomar, Colomer.”
“Que en Quim canti allà a Can Ton”.

Divendres.


Explicar als nens la història del sembrador.
“Hi havia una vegada una família que vivia a una granja de pagès on hi vivia un matrimoni amb els seus dos fills, dedicada a tenir cura dels seus animals i treballar els seus camps on recollien tot tipus de fruites i hortalisses.
Aquests pagesos tenien dos fills, un que es deia Enric, era molt treballador i cada dia s’aixecava quan cantava el gall de matinada, donava de menjar als animals i se’n anava a treballar al camp amb el seu pare.
L’Altre germà, en Tomàs, era un gandul, es passava el dia dormint i quan el gall cantava no s’aixecava i es quedava dormint i sempre deia..ja ho faré demà!!!
El seu pare fart d’en Tomàs va decidir posar a prova els seus fills, un dia els va reunir i els va dir:
- Us donaré tres mesos de temps per llaurar i preparar els vostres camps, quan el temps s’acabi el que tingui el seu camp més arreglat serà el meu hereu i s’emportarà tots els meus diners!!
Els dos germans van estar d’acord i al dia següent, l’Enric ja es va posar a treballar el seu hort i en Tomàs, evidentment es va quedar dormint al llit. I així igual durant els tres mesos següents.
El dia abans, que el pare anés a comprovar la feina dels seus fills, en Tomàs espantat va voler fer tota la feina en un sol dia.
Va treure les males herbes, va llançar les llavors de pressa i corrents de qualsevol manera i va regar el camp amb l’esperança que el miracle arribés a l’endemà.
Se’n va anar a descansar i no va veure com els corbs se li menjaven una part de les llavors que havia plantat, ni que el vent se li va emportar l’altre meitat ja que les va plantar malament, de pressa i corrents.
Al dia següent, el pare va anar a veure els dos camps. El de l’Enric feia goig, ple de tomateres, patates, melons i maduixes.
Quan van arribar al d’en Tomàs van veure que el camp estava erm i que no hi havia res plantat, el pare enfadat va deixar tota la seva herència al fill treballador.
I conte contat qui no treballa sense diners s’ha quedat”.